5 april, 2020
Fashion

Clarks, is dit nou een sneakermerk of niet?

Algemene beschrijving

Het merk Clarks is in 1825 opgericht door de broers Cyrus en James uit de UK. Inmiddels is het 2016 en is Clarks in elk land een enorm bekend merk. De doelstelling van de twee broers was het produceren van schoenen die uitblinken in vakmanschap, draagcomfort en hoogwaardige kwaliteit, gecombineerd met baanbrekende ontwerpen. Innovaties staan daarbij altijd voorop.

Het populairste model is de Desert Boot. Volgens Clarks is de Clarks Desert Boot ’s werelds eerste vrijetijdsschoen. Ook vermelden ze dat het eenvoudige en tijdloze design nog niets aan populariteit heeft ingeboet.

Clarks kent 3 collecties:

Clarks een Sneaker merk?

Sinds de oprichting heeft het merk zich gefocust op de high class en stylish people. De sneaker markt is echter enorm in verandering en daarom zie je nu in veel sneaker winkels (zoals Menatwork.nl) dit merk ook een mooie positie innemen.

Sneakernieuwtjes is van mening dat de Desert Boot perfect in jouw sneakercollectie. De schoen is verfijnt, maar comfortabel om te dragen. De andere modellen zouden we echter niet als sneaker definieren en daarom vinden wij Clarks nog geen ‘echt’ sneakermerk.

Ps. De nieuwe Trigenic series laat echter wel zien dat ze de sneaker markt heel interessant vinden. Dit model is een soort combi tussen een Flux uitvoering van Adidas en de Desert Boot.

UPDATE: Clarks lanceert komende week haar nieuwe webshop! Verbeterde zoekfunctie, veiligere web omgeving en nog veel meer verbeteringen die het voor ons als sneaker hunters tof maakt om de website een keer te bezoeken.


Lees meer van:

Related Posts